arjuna love uols

Monday, September 24, 2012

Adakah anda faham makna CINTA dan RINDU


Ada ramai yang naaak sangat kekasih dia ucapkan yang dia menyintainya. Ada ramai sangat si isteri mahu si suami mengucapkan kata-kata cinta... selang sehari kut ya hehehe... ada girls yang ternanti-nanti, bila la boyfriend dia ni nak ucapkan, "I love you"   

Girls kena lebih confident sikit ya... apabila penuh dengan keyakinan barulah lelaki akan lebih respect dan memandang tinggi kepada anda. Also, kena tahu tingkah laku dan perbuatan seseorang tu, apa maknanya... kena bijak untuk memahaminya...

Kalau dia cinta dan sayang kan you sure dia akan sanggup berkorban apa saja, sanggup bersusah payah, sanggup berjalan jauh demi untuk bersama, sanggup berhabis wang ringgit untuk anda just to be closed to you.... 

JIKA SEBALIKNYA... MEANS DIA TAK CINTA LAH... TAK PERLU TANYA LAGI - Takkan dia sayang kalau nak jumpa pun malas? Takkan dia rindu kalau nak call pun tak ada masa? Takkan dia cinta, kalau boleh tinggalkan anda tanpa berita?

Jadi selalu-selalu lah perhatikan...Apabila cinta masih mekar, masih hangat dan masih ada daya tarikan di antara anda berdua,..tak perlulah nak confirmation lagi... I'm very sure you all pun dapat rasa dan tahu.Jika anda masih belum faham, masih tak mahu terima hakikat yang sebenar, well itu bukan salah sesiapa, tetapi salah anda sendiri..

JIKA TIADA KEMESRAAN, JIKA TIADA KELEMBUTAN DALAM TUTURNYA, TIADA MENGGODA... maka tiadalah cinta lagi, tiadalah sayangnya... cakap pun mendatar, bahasanya pun kasar... takkan dia masih cinta jika begitu? IF benarlah dia masih cinta, tetapi kekasaran dan kehambaran itu lumrahnya... adakah itu yang anda mahu?

Cinta tidak perlu diucapkan, tetapi ia perlu dirasa dan dipamerkan...

Samalah juga dengan nyanyian, kalau penyanyi tu menyanyi tanpa 'FEEL' ...menyanyi bukan dari hatinya, adakah anda rasa macamana kesedihan atau kegembiraan lagu itu? Dengar pun tak best kan? ...tapi kalau best, memang feel habis lah dia belasah lagu tu, betul tak?

Same thing laa...jika hambar dan tawar je perhubungan itu maka ia TIADA CINTA...sebaliknya, jika ianya datang dari hati, dari jiwa yang hangat membara...maka tanpa sebarang ucapan kita akan dapat merasa ADA CINTA ...dan cintanya memang untuk kita. Okay? ...

"You don't need to tell me you love me... SHOW IT! make me FEELS IT!"


nak tanya lagi sekali.."ada yg rindu aku ke???" hahahaha if lepas ni aku jarang posting kat blog ni jangan rindu2 yea blh je melawat kat FB aku...maklumlah berblogger ni sekadar penuhi masa terluang je..btw love uols



1 comment:

engku ruhaila said...

Thx der atas perkongsian... mmg btol pe der bgtw