arjuna love uols

Tuesday, September 20, 2011

Lahirnya Majlis Bintang 12 PEMIMPIN


MISI, VISI DAN OBJEKTIF (B12) PEMIMPIN.

MISI ::: Melayu kearah ekonomi yang kukuh dan berfikiran cemerlang.

VISI ::: Mencapai tahap kejayaan dalam urusan ekonomi dan ahli fikir yang berwibawa.

OBJECTIVE :::

1. Mengumpulkan usahawan yang sedia ada didalam pelbagai perniagaan dan lapangan, untuk mengeluarkan module-module pengajaran kepada anak-anak melayu yang kurang berkemampuan di segi kewangan atau akedemik.

2. Membina pengusaha-pengusaha yang sedia ada kearah kemajuan dari segi networking yang teratur.

3. Mengemaskini pemasaran networking melayu untuk melayu, supaya hasil pengeluaran dan penjualan dapat di nikmati bersama.

4. Mengurangkan kuasa beli luaran yang merugikan pengusaha dan pengeluar Melayu.

5. Membina industri kecil-kecilan kea rah franchising yang lebih effective.

6. Mengeluarkan sijil-sijil pekerjaan berkemahiran yang berkualiti.

7. Menyatupadu orang-orang Melayu kearah perniagaan dan jaya diri.

Ini adalah secara ringkas MISI, VISI dan OBJECTIVE yang Pertubuhan P.E.M.I.M.P.I.N harap akan tercapai. Di masa akan datang kami harap dapat memantap lagi Objective kami. Semua ini akan di anggap mustahil oleh sesetengah pihak, tapi kami percaya dengan usaha, berkat Doa dan pemikiran positif bahawa kita akan berjaya. Kalau kita tak mulakan atau mencubanya, kita takkan tau keputusan di masa depan. Usaha untuk menjayakan ini bukan boleh di buat perseorangan tetapi dengan usaha saudara-saudara Islam ku dan Bangsa Ku, insyaallah kita akan berjaya. Di zaman sekarang Negara tidak lagi di takluk dengan peperangan tentera, banyak Negara di takluk dengan kuasa ekonomi. Jadi kita harus sedar bahawa kita kena bersedia diri dan bangsa kita kearah ekonomi yang kukuh. Insyaallah dengan sokongan orang-orang Melayu yang positif, kita dapat mencapai kearah Bangsa Melayu cemerlang di masa terdekat. Salam semua.


DGN TERBITNYA B12 SAYA INGIN MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH ATAS SOKONGAN SEMUA. DAN SAYA INGIN MEMOHON MAAF KPD SAUDARA2 SEPERJUANGAN SAYA YG MUNGKIN TERGURIS ATAS CARA SAYA MELAKSANAKAN PERPADUAN UMMAH. SEBENARNYA SUDAH LAMA SAYA LIHAT KAUM KITA AGAMA KITA, BANGSA KITA DAN ORG2 SENEGARA KITA BERTELAGAH. JADI SAYA SEDANG MENCARI DAN MENGUBAH CARA2 LAMA YG MUNGKIN TIDAK BOLEH DI GUNA PAKAI. AGAMA TIDAK BOLEH DI UBAH TETAPI BUDAYA DAN ATUR CARA MANUSIA KITA BOLEH MENGUBAHSUAI MENGIKUT APA YG BAGUS DAN APA YG KURANG BAGUS. HARAP-HARAP SEMUA YG BERBAJU DAN TAK BERBAJU AKAN FAHAM DI SATU HARI KELAK. DGN MEMAHAMI, INSYAALLAH KEMUNGKINAN ADA LAH KE AMPUNAN DAN MAAF-MAAFAN. SALAM HORMAT DARI SAYA (pengasas Majlis Bintang 12 PEMIMPIN Paduka Ayahanda Blackdin)

No comments:

Powered By Blogger